Frezatu' trimite mesaje..


Liderul nord-corean, Kim Jong Un, a oferit intregii lumi o surprinza in cadrul discursului sau cu ocazia Anului Nou. El a facut un gest simbolic de pace, adresat tarii vecine, cu care se afla inca “in stare de razboi”.
AdTech Ad
Kim Jong Un a oferit vecinilor sai din sud ramuri de maslin, un simbol antic al dorintei de pace, scrie NBC News.
Gestul sau este neasteptat, fiind cunoscute relatiile tensionate dintre Coreea de Nord si cea de Sud.
Cele dou tari sunt, oficial, in razboi, pentru ca nu a fost semnat pana acum niciun tratat de pace intre ele.
Liderul de la Phenian este privit critic de catre occident, mai ales in ultima perioada, dupa ce a testat o racheta cu raza lunga de actiune, desi tara sa nu are dreptul sa faca asemenea teste, conform deciziei ONU.
“Confruntarile dintre coreeni nu duc decat la razboi.Trebuie sa punem capat divizarii tarii si sa reunificam nordul si sudul”, declara Kim Jong Un, cunoscut pana acum pentru cuvintele dure la adresa Coreei de Sud si a Statelor Unite.
Tot in discursul sau, presedintele a recunoscut ca tara sa se zbate in saracie si a facut apel pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale locuitorilor. El nu a precizat insa ce masuri concrete vor fi luate in acest scop.
Spre deosbeire de alti ani, acum locuitorii din Phenian au avut si ei parte de focuri de artificii si petreceri in aer liber la mizeul noptii.
Specialistii sunt insa sceptici in privinta bunelor sale intentii. Kim Tae-woo, expert la Institutul de Unificare Nationala a Coreei, declara ca atitudinea lui Kim Jong Un fata de tara vecina nu s-a schimbat.
“Presedintele nou ales al Coreei de Sud, Park Chung-hee, isi doreste o relatie cat mai buna cu vecinii sai, cu conditia ca Phenianul sa renunte la programul sau de inarmare nucleara, ceva ce Kim Jong Un nu va accepta niciodata".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!