Albire dinti in Photoshop

Cum sa editezi dintii in Photoshop

Albire dinti Photoshop

Indreptare dinti Photoshop

Daca ai ajuns la acest tutorial, sigur vrei sa-ti “remediezi” o problema dentara foarte rapid si fara costuri. De asemenea, daca vrei sa-ti testezi abilitatile in photoshop sau doar vrei sa inveti tehnici noi de retusare a imaginilor, te invitam sa urmaresti tutorialul urmator !
Indiferent daca ai o poza cu dintii galbeni sau o poza cu dintii strambi, tutorialul urmator este solutia ta. Vei afla cateva tehnici usor de pus in aplicare dar in acelasi timp si eficiente.
1. Analizarea imaginii
- Prima oara, daca vorbim de retouch (retusare digitala) este important sa analizam imaignea, sa stabilim de unde plecamunde vrem sa ajungem si etapele prin care vom trece.
- Aceasta etapa nu ne va lua mult timp dar este extrem de importanta. Daca ne invatam sa lucram (Incepem) cu ea , imaginea noastra finala va fi curata si profesionala.
Imaginea Stock (pe care vom lucra) este cea de mai jos.
Posted Image
Salvati imaginea in PC-ul dumneavoastra.
- Penturu a salva, dati click (stanga) pe imaginea de mai sus. Apoi “Salvati imaginea ca” (Save as) si o puteti pune pe Desktop.
Deschideti imaginea cu Photoshop-ul.
- Pentru a face asta, intrati in Photoshop, mergeti sus la File -> Open - > si selectati imaginea de pe desktop.
- Ca o analiza rapida a imaginii, cu siguranta prioritata va fi albirea si indreptarea dintilor. Dupa ne vom ocupa si de micile detalii estetice.
2. Albirea dintilor
Inainte de taote, trebuie sa stiti ca retusarea nu se face la maximum. Totul trebuie sa para real (cu atat mai mult in cazut dintilor). Asa ca nu vom exagera pe parcursul tutorialului.
- Sunt mai multe metode de a albi dintii. Unele metode nu sunt destinate incepatorilor dar rezultatul are o calitate mai buna.
- Practic, diferenta sta in selectarea (selectia) dintilor, pentru a aplica efectele de albire doar pe zona lor (nu pe gingie/ buze/ etc. )
- Pentru avansati, recomand folosirea uneltei Pen Tool (P). Pentru cei ce vor sa invete aceasta unealta, recomandtutorialul acesta : Tutorial Pen Tool Incepatori
- Pentru cei incepatori recomand metoda urmatoare:
Selectarea dintilor: (Metoda Quick Mask)
- Dupa ce am adaugat (deschis) imaginea in photoshop, pentru a intra in modul Quick Mask vom apasa tasta Q.
- Practic, acest mod de a selecta o imagine nu face decat sa aplice un brush transparent peste imagine (in cazul nostru dintii) ca o masca, pentru ca la sfarsit, ce va fi sub acel brush (zona colorata de noi) sa se transforme intr-o selectie.
- Dupa apasarea tastei va trebui sa aveti setarile urmatoare in Photoshop : (vezi imaginea 2.1)
Posted Image
- Verificati daca aveti aceleasi setari, verificati daca prin apasarea tastei Q, s-a selectat Brush Tool ( B) - Unealta din imaginea 2.1, si verificati daca prin utilizarea ei, aplicati acelasi strat roz-portocaliu ca in imaginea de mai sus.
- Daca totul functioneaza bine, veti incepe, folosint Mouse-ul, sa aplicati un strat roz-portocaliu peste dinti (respectiv peste partea care o doriti selectata – apoi albita). (imaginea 2.2)
- Pentru a apropia imaginea, folositi combinatia de taste CTRL+ “+”. (respectiv ctrl+”-” pentru micsorare)
Posted Image
- Pentru zolene mai dificile (colturi, margini, zone mici) puteti micsora marimea brush-ului, cum am facut eu de la24 la 13 (vezi imaginea 2.2 - partea de sus ).
- Dupe ce veti acoperi toata zona “galbena” pe care vrem s-o selectam ca apoi s-o modificam, veti obtine unrezultat asemanator cu cel din imaginea 2.3.
Posted Image
- In continuare, vom apasa iar tasta Q pentru a iesi din Quick Mask.
- In caz ca gresiti vre-un pas (combinatie de taste, va tremura mana, incurcati butoanele, etc), puteti folosi combinatia de taste CTRL+Z pentru a merge un pas inapoi si a va repara greseala.
- Dupa apasarea tastei veti obtine o selectie ca in imaginea de mai jos : (imaginea 2.4)
Posted Image
- Acum va trebui sa inversam selectia.
- Pentru a face asta, mergeti sus la Select apoi selectati inverse. Sau putei folosi combinatia de tasteCTRL+SHIFT+i
- In continuare sus la Layer -> New -> Layer Via Copy (imaginea 2.5) sau apasati  CTRL + J. Veti obtine o copie a dintilor intr-un layer nou (pe care vom aplica imediat alte procedee).
Posted Image
- Pe layer-ul nou, cel cu dintii, va trebui sa schimbam modul de imbinare al layer-ului. Pentru asta. dam dublu-click pe layer (in partea dreapta a ecranului se afla). Sau click dreapta pe layer -> Blending options, si setati modul de imbinare de pe Normal pe Color. (vezi imaginea 2.6)
Posted Image
- Apoi mergeti sus la Image Adjustments - Hue/Saturation si adauga valorile din imaginea urmatoare: ( imaginea 2.7).
Posted Image
- Aceste valori nu sunt standard si difera de la imagine la imagine.
- Veti obtine o imagine asemanatoare cu urmatoarea: (imaginea 2.8)
Posted Image
- Pentru petele galbene “insistente” de pe dinti (cele mai puternice in intesitate), de obicei cele care va raman dupa selectia dintilor(cele mai apropiate de gingie), va recomand unealta Dodge Tool (O), care “lumineaza” dintii.
- Utilizati urmatoarele setari pentru Dodge Tool: (vezi imaginea 2.9).
Posted Image
3. Indreptarea dintilor
- Pentru indreptarea dintilor ne vom folosi de Liquify.
- Mergeti sus la Filter -> Liquify
- Setati unealta ca in imaignea de mai jos: (imaginea 3.1)
Posted Image
- Liquify-ul se foloseste prin tragerea colturilor iesite afara spre interior, prin indreptarea colturilor strambe, prinindreptarea dintilor.
- Incercati sa va “jucati” cu aceasta unealta inainte sa incepeti sa indreptati dintii. Este un procedeu migalos, asa ca va sugerez sa folositi miscari scurte si dese. Pentru  o acuratete mai mare va puteti micsora marimea brush-ului de la 25 la 15 sa spunem.
- Urmariti imaginea de mai jos ( imaginea 3.2)  pentru a va face o idee. Indreptati toate colturile.
Posted Image
Ce faceti daca un dinte se suprapune peste altul ? 
- Il indreptati cu Liquify, apoi, folosind Burn Tool (O) (opusul lui Dodge) vom creea o umbra. Vom creea o umbra noua. cea veche o vom astupa inainte cu Dodge Tool, astfel : (imaginea 3.3)
Posted Image
Repetati acesti pasi pentru fiecare dinte in parte, pana ii veti indrepta pe toti.
- La sfarsit, pentru putina stralucire (si adancime) puteti aplica un Burn Tool foarte finut intre fiecare dinte in parte.
Atentie mare ! Ca niste sfaturi va pot spune:
- Nu va uitati doar la partea din interior a dintelui sa vedeti daca este drept. Uitati-va si la partea din spregingie. Pentru a indrepta zona aceea, folositi un brush de marime mai mare in Liquify.
-  Atentie la cei 2 dinti din fata, acolo fuge privirea prima data, deci este indicat sa le acordati putin mai multa atentie.Iata un exemplu mai jos: 
Posted Image
- Pentru un rezultat mai placut puteti aplica o culoare mai “vie” gingiei, buzelor, etc. Pentru asta puteti folosi gradient map. (Layer -> New Adjustament Layer -> Gradient Map ).
- Daca nu sunteti multumiti de selectie si nici de tutorialul de Pen Tool de mai sus, va pot pune la dispozitie unTutorial Pen Tool Video
Combinatii de culori photoshop/ web design3dpicturaaccesorii/ etc: Combinatii de culori
4. Rezultat final
Posted Image
* Tutorial facut de PRO (Ionescu Alin) pentru www.ro-sotw.com . Scuzati eventualele greseli gramaticale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!