Setari smudge

Introducere 

In cadrul unei semnaturi, mai ales daca alegi sa lucrezi intr-un stil ”de scoala veche“, Smudge-ul este esential. El reprezentand un pas important in crearea unei semnaturi in photoshop. 
Smudge-ul reprezinta un efect, aplicat de cele mai multe ori peste un stock/ render multiplicat/ sau peste un brush, avand ca efect amestecarea culorilor peste care a fost aplicat efectul (imaginea/ render-ul din spate), amestecarea aceea care rezulta putand lua mai multe forme, acest lucru depinzand de setarile folosite.

Elemente de baza 

Mai jos va voi prezenta cateva dintre sutele de setari pentru Smudge Tool Photoshop. Pentru a selecta unealta Smudge Tool, apasati pe litera R, sau urmariti imaginea de mai jos.
Smudge-Tool-Photoshop




Eu voi aplica diferite setari ale uneltei Smudge Tool pe un brush alb, setat pe Hardness 100% (o bulina alba).
1. Sa incercam sa folosim smudge tool, la o marime de 20 px, Hardness 100% si strenght la 50 % (urmariti imaginea de mai jos)
setare-brush-hardness

Veti aplica smudge tool folosind setarile din imaginea de mai sus, pe o imagine ( in cazul meu pe o bulina alba, pentru ca voi sa observati mai bine diferentele) din coltul stanga jos in coltul dreapta sus. (Urmariti imaginea  de mai jos)
smudge01

2. Sa incercam sa folosim smudge tool, la o marime de 20 px, Hardness 100% si strenght la 80 % (urmariti imaginea de mai jos)
strenght-80

In acest caz smudge tool-ul este mai puternic, puterea brush-ului reprezentata de acel “strenght” este marita de la 50% la 80%, iar efectele sunt vizibil schimbate, pata noastra alba fiind intinsa pe o distanta mai lunga si fara prea multe miscari din mouse. (exact ca in imaginea de mai jos)
hardness-100

3. Sa incercam sa folosim smudge tool, la o marime de 20 px, Hardness 0% si strenght la 50 % (urmariti imaginea de mai jos)
hardness0

Veti obtine un efect asemanator cu primul nostru rezultat, doar ca acea “intinzatura” lasata de noi, va fi mai fina, mai soft. Iar datorita brush-ului fin si puterii (strenght) mici, smudge-ul nostru nu este foarte puternic, iar dâra noastra este scurta(priviti imaginea urmatoare)
hardness0smudge

4. Sa incercam sa folosim smudge tool, la o marime de 20 px, Hardness 0% si strenght la 80 % (urmariti imaginea de mai jos)
setare-brush-photoshop

In acest ultim caz, char daca brush-ul este fin, el este setat puternic (strenght= 80%), deci dâra noastra este lunga. Acest tip de smudge se foloseste in semnaturile in care BG-ul (BackGround-ul/ Fundalul) nu se vrea scos prea mult in evidenta prin detaliile lui. Acest efect este mai fin, mai sensibil, putem spune mai feminin, deci se potriveste de minune pe rendere Anime-uri de exemplu. (priviti imaginea de mai jos pentru a va da seama)
smudge-fin

Exemplu setari avansate 

Mai sus v-am prezentat setarile standard ce tin de intensitatea brush-ului (hardness 0-> 100 ) si de puterea de aplicare a smudge-ului. 
Pentru a intra in setarile avansate ale Smudge Tool-ului, apasati pe butonul evidentiat in imaginea de mai jos.
setari-avansate-smudge-tool

In fereastra ce tocmai s-a descis, puteti sa va jucati cu setarile pana descoperiti una care se potriveste stilului vostru, eu voi incerca sa va prezint una din sutele de variante posibile.
1. Conteaza foarte mult ce bursh alegeti pentru a-l modifica. Alegeti ceva ce s-ar potrivi cu stilul vostru, ceva interesant si destul de “colturos” incat sa iasa ceva interesant.
smudge011

2. La Shape Dynamics regasim unele dintre cele mai importante(puternice) setari, asa ca urmariti cu atentie imaginea de mai jos.
shape-dynamics
3. Urmariti cu atentie valorile din imaginea de mai jos pentru categoria Scattering.
scattering

4. Dupa ce veti adauga setarile de la Other Dynamics, nu uitati sa bifati duap caz si casutele de la Noise si Smoothing. (Exemplu in imaginea de mai jos)
other-Dynamics

Exemplu de aplicare 

Smudge-ul intotdeauna se va aplica dupa ce veti strange toate resursele. Pentru ca asa puteti stabili mai usor directia, intensitatea, culoarea, modelul, etc. Mereu sa va uitati la render, el reprezinta un element foarte important, render-ul reprezinta centrul lucrarii, punctul de interes, asa ca smudge-ul aplicat pe langa el nu trebuie sa-l incurce ci din contra, sa-l evidentieze intr-un fel, sa-l ajute. Folositi indiciile ce vi le ofera render-ul pentru a gandi directia smudge-ului. (La fel si pentru culoare, orientati-va dupa hainele purtate/ culoare parului/ culoarea predominanta). Urmariti imaginea de mai jos pentru va face o ideea asupra directiei.
exemple-aplicare-smudge
Pentru a alege o imagine pe care sa aplicati smudge-ul (stock), trebuie sa va orientati tot in functie de culorile aflate pe render. Sau ceva de o saturatie apropiata. Cel mai sigur ar fi sa va faceti singuri un BG pe care sa aplicati ulterior smudge-ul. Pentru a combina culorile pe care le veti aplica voi cu Brush Tool (B), puteti folosi acest site: Combinatii de culori Photoshop.
Sursa:www.ro-sotw.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!