Facebook ii despagubeste cu 20 de milioane de dolari pe utilizatorii carora le-a folosit datele personale, fara a le cere acordul..


Daca primiti intr-o zi un mail de la Facebook in care va spune ca are sa va dea niste bani, nu-l stergeti, considerandu-l spam. Reteaua de socializare chiar trimite mailuri celor care fac obiectul unor despagubiri pe care compania trebuie sa le plateasca, in urma unui scandal legat de postarile sponsorizate, scrie mashable.com.
Faceebook a fost obligata, in decembrie, de autoritatile judiciare sa plateasca despagubiri in valoare de 20 de milioane de dolari, intr-un proces colectiv intentat companiei, legat cu asa-numitele “Sponsored Stories”.
 
Concret, reteaua de socializare a folosit numele si fotografiile unora dintre utilizatori, fara acordul acestora, in noua aplicatie “Sponsored Stories”, care promova postarile acestora in functie de numarul de Like-uri.
 
Astfel, o parte dintre utilizatorii ale caror postari au fost promovate in acest fel au dat compania in judecata pentru incalcarea confidentialitatii datelor personale.
 
Intelegerea pe care Facebook a acceptat-o in urma procesului prevede ca fiecare utilizator care completeaza o cerere sa fie despagubit cu pana la 10 dolari de catre compania americana.
 
In consecinta, utilizatorii Facebook vor primi un mail cu motivele pentru care compania a fost actionata in instanta, precum si cu termenii intelegerii agreate.
 
Detaliile intelegerii, precum si modul in care se distribuie banii se gasesc pe site-ul: www.fraleyfacebooksettlement.com.
 
Cei care nu sunt de acord cu valoarea despagubirilor si vor sa intenteze process individual impotriva companiei se pot adresa autoritatilor judecatoresti pana pe 2 mai 2013.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!