Wake up ROMANIA!

Ceea ce au facut acesti "inteligenti" a fost doar sa strice ceva ce Ceausescu a creat in aproape 35 de ani. Desi stateai la coada atunci, nimeni nu murea de foame. Basescu este un nesimtit, iar romanii ce l-au votat sunt la fel de inteligenti..
El a reusit sa castige alegerile din 2009 cu ajutorul diasporei [oamenii dinafara tarii] care se presupune ca au votat odata la 13 secunde. Acesta este rezultatul raportului dintre timp si numarul voturilor.
Pentru a vota ai nevoie de minim 3 minute, nu 13 secunde pana primesti un buletin de vot, esti trecut pe liste electorale si tot restul de tampenii.
Basescu, cu mentalitatea lui de comunist [nu recunoaste dar era unul inflacarat acum 30 de ani, un pupincurist ce s-a ajuns], s-a implicat in cele 3 puteri din stat. In loc sa fie un presedinte arbitru, el este un presedinte jucator. A intervenit peste tot bagand "goange" intre oameni, si-a pus oamenii lui la putere pentru a avea putere deplina. Daca te-ai uitat in ultimul timp la televizor, el zice de 2 ani ca nu avem bani. De ce acum, cand oamenii ies in strada si are nevoie de protectie le returneaza jandarmilor cei 25% taiati? De unde acesti bani? Vorbesc in cunostinta de cauza, tata fiind bugetar, salariul fiindu-i redus la jumatate. O mizerie de leafa, altfel nu o poti numi..
Referitor la Boc, el este doar o marioneta, toata puterea este detinuta de pinguinul sef. Acum 20 de oameni eram o tara respectata, singura din lume ce nu avea datorie publica. De asta Ceausescu "a oprit robinetul".
Ca sa fie mai clara treaba, doar 2 oameni din lume s-au plimbat cu caleasca pana la Palatul Buckingham alaturi de regina Angliei Elisabeta a 2a. Cei doi au fost Ceausescu si un presedinte american [George Bush senior cred, nu ii mai retin numele]. Cei din guvernul actual ne arata in continuare nesimtirea lor refuzand sa-si dea demisia. Cateva zile in urma, Base a zis "Acestia nu sunt cei 5 milioane ce m-au votat, sunt doar 10.000. Nu am de gand sa plec." Asa isi arata mentalitatea de comunist. Ca sa ne poata controla si mai usor, cei din guvernul actual au semnat ACTA in secret fara a-i consulta pe cetateni. Ce denota acest fapt?
La noi in tara, cam 80% din PIB este furat;banii acestia ajung in buzunarele renumitilor "regi ai asfaltului". Suntem singura tara cu astfel de regi dar fara sosele.....
Si in alte tari se fura, dar 10%, 90% este folosit in beneficiul comunitatii.
Romania are un PIB declarat de 138 MILIARDE EURO. Tot noi avem si o datorie de 50 MILIARDE DE EURO. Cei care poate vor trai mai bine vor fi, sa speram, nepotii nostri.Presedintele nu are voie sa conduca un partid, Base este la sefia PD-L dirijand tot..

.O tara in care nu-ti poti face un viitor chiar daca ai 2 facultati si tot muritor de foame te poti considera.O duci mai bine ca altii,dar asta nu inseamna ca o duci bine samd.Pe vremea comunismului nu aveai libertate de exprimare si ce mai vrei, dar stiai ca ai un viitor si ca poti sa iti intemeiezi o familie.Pe cand acum eu de exemplu cat de curand vreau sa fac postlicealul pentru asistenti medicali si nu am nici un motiv sa raman in aceasta tara ... un asistent medical pentru inceput, salarul este de cca 1400-1500 lei ... iar in'afara, de ex. Italia, salariile incep cam de la 1500-2000 euro
Te corectez, un salariu de asistent medical debutant este in jur de 700 RON, iar unul a unui medic [munceste de-i sar ochii din cap, 4 ani de liceu, 6 de facultate si 6 ani de rezidentiat] primeste un salariu mizer de 900 de RON. Asemenea unui profesor care la inceput poate incepe cu 400 RON PE LUNA. La noi se face cea mai multa carte din lume. Nu e o surpriza ca majoritatea companiilor importate "importa" muncitori romani. La Microsoft, 70% din angajati sunt din Romania, India si China, cei mai muncitori, nu comenteaza si isi fac datoria pe un salariu de mizerie. Mizerie e cam ironic spus, cel mai mic salariu la IBM fiind de 10.000$ lunar..
Faza e ca acu poti avea si 50 de facultati, degeaba, ceea ce cunosti conteaza. Acum toti dau un examen la universitati gen Spiru Haret. Toti au facultate.
Acum 20-30 de ani, ca sa intri la una trebuia sa inveti mai tata nu ca acum.
Eu am un exemplu' concret direct la mine in judet. Inainte nu contau notele si dadeai examen de admitere. Acum, in "era" postcomunista, conteaza media de la bac si media pe cei 4 ani de studiu [liceul].
La mine , in Vaslui , multi s-au prins si care inainte se duceau la LMK [Liceul Mihail Kogalniceanu] si abia prindeai o medie de 8:50 pierdeau locurile de la facultate, iar unii "marlani" de la "marla", in ora de mate trageau tamaie pe nas si aveau media 9-10..
In liceul meu [cel mai mare din judet] sunt foarte multi la profile tehnice gen profil mecanic,cofetar-betonist,pescar oceanic, cofetar-strungar si multe altele de genul [astia invata dupa-amiaza], dar, dimineata, liceul meu ocupa prima pozitie pe judet la MATEMATICA-INFORMATICA si 2,3 pe la stiinte sociale si alte tampenii din astea.
Ceea ce vreau sa zic este ca la mine in clasa [9G - prima de mate-info unde-ti sar ochii din cap sa intri], daca iei un 9 la mate zici "Doamne, pupati-as..".Ar fi in stare sa iti mai taie din nota.."Mai taie din ea da-o dracu' ".. La clasa vecina, aia iau 6,7 si le trece 8 sau alte prostii..
Acum ajung unde am vrut, se ofera burse, depinde de cati bani primeste liceul. Cei de la mecanica scot media 9 si ceva fara probleme si iau banii celor care chiar muncesc. Eu la mate-info, am avut media pe sem. unu 9:05. Nu am nicio sansa..
Prima data trebuie sa ne schimbam mentalitatea asta invechita. Pe vremea lu' Caragiale, toti , chiar si cei din clasa de mijloc, simpli muncitori isi permiteau sa manance in fiecare seara la restaurant. Cati o pot face acum?
In acest moment, romanul se multumeste sa aiba unde sta sa nu-l ploaie, sa aiba masina cu RCA si SALAM [mancare sau rahat muzical]..
In Vaslui, un pietar si-a luat "mordeala" doar ca a indraznit sa lase 10 bani la pret fata de ceilalti. Aici, in 1 din piete, tiganii au certificate de producator. In loc de prostie nu produc absolut nimic. Cumpara marfa de la 1 KM distanta si o vinde acolo sau se duc la Matca in jud. Galati [acolo rup oamenii munca] si cumpara la un pret infect iar apoi dau aici cu 30% mai scump..
In Bulgaria, preturile sunt prestabilite de Parlament.
X costa Y RON [EXEMPLU!]. Daca il pui mai scump [preturile sunt afisate la intrarea in piata] esti amendat sau chiar arestat..
Ungaria ne-a depasit din toate punctele de vedere. Au salariu minim de 450 EURO / LUNA [parca] si o casa la ei costa 50.000. Aici, cu aceeasi suma de bani iti poti lua in cel mai fericit caz o garsoniera prin Ferentari..
Traind cu gandul ca degeaba muncesti, nimeni nu te rasplateste, totul se duce in cap ca MIG-urile..Nimeni nu isi mai da interesu. Cred ca melodia de mai jos spune tot, exprima dorinta romanilor de a trai in libertate!
Trist!
JOS MANEAUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Nu prea m-am exprimat asa de coerent da-s obosit, 5 ore de stat la calculator la scoala .(:|
 Ma adresam cuiva..Atat, wake up Romania!

In Romania 9 romani din 10 sunt in starea in care
ma aflu si eu acum. De ce? Uita-te-n jur.
Nu, nu m-ai inteles. Nu te injur. Uita-te-n jur!
Refren:
Romania, trezeste-te!
Sunt atatea de facut si te-ai ratacit
Romania, trezeste-te !
Nimeni nu face nimic si am saracit.
Romania, trezeste-te!
Sunt atatea de facut si te-ai ratacit
Romania, trezeste-te !
Nimeni nu face nimic si am saracit.
Cateodata stau si ma uit prin geam
La lumea care trece si habar n-am
Cum reusesc sa treaca peste probleme
Care de mai mult timp le-au inegrit mintile
Cred ca e o stare de uitare pentru toti
Prefera sa inchida ochii decat sa dea-n hoti
Nu mai stie nimeni ce inseamna revolutie
Mai nou daca taci, cica e evolutie
Daca nu zici nimic nimeni nu zice nimic
Si te lasa sa mori fara sa lasi nimic
La copii, la cei care or sa vina
Ce le lasa taticu', durerea de splina?
O suta de parai castig pe luna, e bine?
(Nici caiete la copii n-apuci sa iei.. ??)
Da' e bine, cartieru' e plin de banci
Ca sa nu cumva sa cazi pe jos daca n-ai ce sa mananci.
Refren...
(Schimbarea tre' sa vina, o sa vina, de-un' sa vina?)
Dupa ce se umble banca de bani si dai faliment
Sau dupa ce deschizi un mare club de agrement?
De vina e cine vrea sa devina bastan
Dupa urma noastra ne ia si ultimul ban
Si mama a muncit douaj' de ani la plan
Dar s-a saturat, si-a pus mainile si-a plecat
Si nu cred ca vrei sa plece atat de repede
Mama ta, tatal tau, din viata ta, din casa ta
Fa ceva, nu mai sta, nu mai dormita
Da' mai bine te duci la o pizza in oras, nu?
Cu banii de salariu sa-i spargi pe toti acu'
Trezeste-te, ma, si fa ceva in plus
Daca nu rupi de e sus o sa fie greu jos
Daca dorm pe tine n-o sa ai bine
Deci e timpul sa faci ce faci si pentru tine
Refren...
Am un prieten care e mecanic, frate
Si munceste ca un rob de la 7 la 7
Cand vine acasa nu mai face nimic
De ce? Ca dupa asemenea program ii se duc puterile
Si vrea familie, vrea si el sa fie bine
Nu-i asa ca seamana cu tine, romane, spune!
Cati dintre voi simt la fel viata
Si la cati dintre voi a murit speranta
Fratii vostri care au murit in '89
Au murit ca sa va fie bine tot voua
(Da' spune-ne acum unde-i binele promis?)
Zici ca toti romanii fac parte din Matrix
Se vede ca dormim cu totii si visam sperante
In vreme ce altii ne iau banii si ne dau chitante
Daca toate astea le vad eu le vedeti si voi
Deci ce mai asteptati acum, viata de apoi ?
Refren...
Revin...9 romani din 10 sunt relexati...
Pardon..Resemnati. A mai ramas un roman
dïn 10 sa se relaxeze...Pardon, resemneze...



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea!