Albire dinti in Photoshop

Cum sa editezi dintii in Photoshop

Albire dinti Photoshop

Indreptare dinti Photoshop

Daca ai ajuns la acest tutorial, sigur vrei sa-ti “remediezi” o problema dentara foarte rapid si fara costuri. De asemenea, daca vrei sa-ti testezi abilitatile in photoshop sau doar vrei sa inveti tehnici noi de retusare a imaginilor, te invitam sa urmaresti tutorialul urmator !
Indiferent daca ai o poza cu dintii galbeni sau o poza cu dintii strambi, tutorialul urmator este solutia ta. Vei afla cateva tehnici usor de pus in aplicare dar in acelasi timp si eficiente.
1. Analizarea imaginii
- Prima oara, daca vorbim de retouch (retusare digitala) este important sa analizam imaignea, sa stabilim de unde plecam, unde vrem sa ajungem si etapele prin care vom trece.
- Aceasta etapa nu ne va lua mult timp dar este extrem de importanta. Daca ne invatam sa lucram (Incepem) cu ea , imaginea noastra finala va fi curata si profesionala.
- Imaginea Stock (pe care vom lucra) este cea de mai jos.
Posted Image
- Salvati imaginea in PC-ul dumneavoastra.
- Penturu a salva, dati click (stanga) pe imaginea de mai sus. Apoi “Salvati imaginea ca” (Save as) si o puteti pune pe Desktop.
- Deschideti imaginea cu Photoshop-ul.
- Pentru a face asta, intrati in Photoshop, mergeti sus la File -> Open - > si selectati imaginea de pe desktop.
- Ca o analiza rapida a imaginii, cu siguranta prioritata va fi albirea si indreptarea dintilor. Dupa ne vom ocupa si de micile detalii estetice.
2. Albirea dintilor
Inainte de taote, trebuie sa stiti ca retusarea nu se face la maximum. Totul trebuie sa para real (cu atat mai mult in cazut dintilor). Asa ca nu vom exagera pe parcursul tutorialului.
- Sunt mai multe metode de a albi dintii. Unele metode nu sunt destinate incepatorilor dar rezultatul are o calitate mai buna.
- Practic, diferenta sta in selectarea (selectia) dintilor, pentru a aplica efectele de albire doar pe zona lor (nu pe gingie/ buze/ etc. )
- Pentru avansati, recomand folosirea uneltei Pen Tool (P). Pentru cei ce vor sa invete aceasta unealta, recomandtutorialul acesta : Tutorial Pen Tool Incepatori
- Pentru cei incepatori recomand metoda urmatoare:
Selectarea dintilor: (Metoda Quick Mask)
- Dupa ce am adaugat (deschis) imaginea in photoshop, pentru a intra in modul Quick Mask vom apasa tasta Q.
- Practic, acest mod de a selecta o imagine nu face decat sa aplice un brush transparent peste imagine (in cazul nostru dintii) ca o masca, pentru ca la sfarsit, ce va fi sub acel brush (zona colorata de noi) sa se transforme intr-o selectie.
- Dupa apasarea tastei Q va trebui sa aveti setarile urmatoare in Photoshop : (vezi imaginea 2.1)
Posted Image
- Verificati daca aveti aceleasi setari, verificati daca prin apasarea tastei Q, s-a selectat Brush Tool ( B) - Unealta din imaginea 2.1, si verificati daca prin utilizarea ei, aplicati acelasi strat roz-portocaliu ca in imaginea de mai sus.
- Daca totul functioneaza bine, veti incepe, folosint Mouse-ul, sa aplicati un strat roz-portocaliu peste dinti (respectiv peste partea care o doriti selectata – apoi albita). (imaginea 2.2)
- Pentru a apropia imaginea, folositi combinatia de taste CTRL+ “+”. (respectiv ctrl+”-” pentru micsorare)
Posted Image
- Pentru zolene mai dificile (colturi, margini, zone mici) puteti micsora marimea brush-ului, cum am facut eu de la24 la 13 (vezi imaginea 2.2 - partea de sus ).
- Dupe ce veti acoperi toata zona “galbena” pe care vrem s-o selectam ca apoi s-o modificam, veti obtine unrezultat asemanator cu cel din imaginea 2.3.
Posted Image
- In continuare, vom apasa iar tasta Q pentru a iesi din Quick Mask.
- In caz ca gresiti vre-un pas (combinatie de taste, va tremura mana, incurcati butoanele, etc), puteti folosi combinatia de taste CTRL+Z pentru a merge un pas inapoi si a va repara greseala.
- Dupa apasarea tastei Q veti obtine o selectie ca in imaginea de mai jos : (imaginea 2.4)
Posted Image
- Acum va trebui sa inversam selectia.
- Pentru a face asta, mergeti sus la Select apoi selectati inverse. Sau putei folosi combinatia de tasteCTRL+SHIFT+i
- In continuare sus la Layer -> New -> Layer Via Copy (imaginea 2.5) sau apasati  CTRL + J. Veti obtine o copie a dintilor intr-un layer nou (pe care vom aplica imediat alte procedee).
Posted Image
- Pe layer-ul nou, cel cu dintii, va trebui sa schimbam modul de imbinare al layer-ului. Pentru asta. dam dublu-click pe layer (in partea dreapta a ecranului se afla). Sau click dreapta pe layer -> Blending options, si setati modul de imbinare de pe Normal pe Color. (vezi imaginea 2.6)
Posted Image
- Apoi mergeti sus la Image - Adjustments - Hue/Saturation si adauga valorile din imaginea urmatoare: ( imaginea 2.7).
Posted Image
- Aceste valori nu sunt standard si difera de la imagine la imagine.
- Veti obtine o imagine asemanatoare cu urmatoarea: (imaginea 2.8)
Posted Image
- Pentru petele galbene “insistente” de pe dinti (cele mai puternice in intesitate), de obicei cele care va raman dupa selectia dintilor(cele mai apropiate de gingie), va recomand unealta Dodge Tool (O), care “lumineaza” dintii.
- Utilizati urmatoarele setari pentru Dodge Tool: (vezi imaginea 2.9).
Posted Image
3. Indreptarea dintilor
- Pentru indreptarea dintilor ne vom folosi de Liquify.
- Mergeti sus la Filter -> Liquify
- Setati unealta ca in imaignea de mai jos: (imaginea 3.1)
Posted Image
- Liquify-ul se foloseste prin tragerea colturilor iesite afara spre interior, prin indreptarea colturilor strambe, prinindreptarea dintilor.
- Incercati sa va “jucati” cu aceasta unealta inainte sa incepeti sa indreptati dintii. Este un procedeu migalos, asa ca va sugerez sa folositi miscari scurte si dese. Pentru  o acuratete mai mare va puteti micsora marimea brush-ului de la 25 la 15 sa spunem.
- Urmariti imaginea de mai jos ( imaginea 3.2)  pentru a va face o idee. Indreptati toate colturile.
Posted Image
Ce faceti daca un dinte se suprapune peste altul ? 
- Il indreptati cu Liquify, apoi, folosind Burn Tool (O) (opusul lui Dodge) vom creea o umbra. Vom creea o umbra noua. cea veche o vom astupa inainte cu Dodge Tool, astfel : (imaginea 3.3)
Posted Image
- Repetati acesti pasi pentru fiecare dinte in parte, pana ii veti indrepta pe toti.
- La sfarsit, pentru putina stralucire (si adancime) puteti aplica un Burn Tool foarte finut intre fiecare dinte in parte.
- Atentie mare ! Ca niste sfaturi va pot spune:
- Nu va uitati doar la partea din interior a dintelui sa vedeti daca este drept. Uitati-va si la partea din spregingie. Pentru a indrepta zona aceea, folositi un brush de marime mai mare in Liquify.
-  Atentie la cei 2 dinti din fata, acolo fuge privirea prima data, deci este indicat sa le acordati putin mai multa atentie.Iata un exemplu mai jos: 
Posted Image
- Pentru un rezultat mai placut puteti aplica o culoare mai “vie” gingiei, buzelor, etc. Pentru asta puteti folosi gradient map. (Layer -> New Adjustament Layer -> Gradient Map ).
- Daca nu sunteti multumiti de selectie si nici de tutorialul de Pen Tool de mai sus, va pot pune la dispozitie unTutorial Pen Tool Video
- Combinatii de culori photoshop/ web design/ 3d/ pictura/ accesorii/ etc: Combinatii de culori
4. Rezultat final
Posted Image
* Tutorial facut de PRO (Ionescu Alin) pentru www.ro-sotw.com . Scuzati eventualele greseli gramaticale.

Tutorial CSS+HTML incepatori

Tutorial HTML Incepatori

Tutorial CSS Incepatori

Pentru inceptul trebuie sa intelegeti ca singurul mod prin care puteit invata HTML, CSS, PHP, etc. este exersarea. Doar citind acest tutorial, nu inseamna ca stiti tot.
01. Structura de baza a unui document HTML.


</strong></em>SITE-UL MEU WEB<em><strong>


Continutul site-ului meu web.

- Mai sus v-am prezentat structura de baza a unui document HTML.
- Acest “Document” este defapt un fisier Text cu extensia .html
- Pentru a face acest document este de ajuns sa urmariti pasii urmatori:
- Click dreapta pe desktop - > New - > Text Document, iar cand vine randul sa redenumesti fisierul “New Text Document.txt”, schimba-i si extensia o data cu numele. Astfel, vei avea un fisier de forma “index.html”. 
- Urmariti pasii din imaginea urmatoare( imaginea 1.1):
Posted Image
- Daca nu resusiti sa treceti singuri de acest pas, aveti mai jos un link de Download, de unde puteti descarca un fisier index.html.
- DESCARCA FISIERUL index.html .
- Atentie ! Este important ca numele paginii principale dintr-un site sa fie index.html (sau index.php)  pentru ca in momentul accesarii unui domeniu (ex: televizoare.ro),  hostul cauta pagina index.html / index.php sa o acceseze.
- Dupa ce faceti fisierul index.html, adaugati continutul din codul urmator:


         SITE-UL MEU WEB



         Continutul site-ului meu web.

- Atentie ! Cei ce au descarcat fisierul de mai sus, au deja codul inserat in fisier. Deci vor sari peste pasul de mai sus.
- Bun, acum printr-un dublu click pe index.html (de pe desktop), veti accesa prima dumneavoastra pagina web.
- In intorul paginii noi deschise, nu se observa multe lucruri.
- Prima data observam numele site-ului (vezi imaginea 1.2) iar apoi continutul sau (vezi imaginea 1.2 )
Posted Image
- Haideti sa analizam putin continutul fisierului nostru.

- Evident, un site(chit ca va contine, css, html, php, jQuery, js, etc.) va incepe cu si se va termina cu
-   este un tag ce are nevoie de o deschidere (  ) si de o inchidere  ) continutul aflandu-se intre cele 2.

- Pentru moment, in interiorul  , noi avem decat tag-ul title, ceea ce este foarte bine pentru inceput. Cu cat veti evolua, cu atat veti descoperii mai mult lucruri despre acest HEAD.
</strong></p> <p> - La fel ca <strong><html></strong>, si TITLE este un tag cu deschidere si inchidere.<br> - Structura lui este urmatoarea:<br> - <strong><title> <em>SITE-UL MEU WEB</em> 
- Evident, cuvintele “SITE-UL MEU WEB”, se pot inlocui cu orice doriti voi. (ex: televizoare, Muzica online, Filme noi, etc.)

- Tag-ul BODY, este de asemenea un tag cu deschidere si inchidere.
- In interiorul acestul tag (   ) se va contrui intregul site (imaigni, text, video, etc. )
02. Atributele Tag-urilor.
- Va pot spune ca majoritatea tag-urilor au propriile lor atribute. Vom vorbi despre aceasta pe masura ce introducem in discutie un nou tag.
- O sa incerc sa va fac sa intelegeti dand mereu exemple concrete si modificand in acelasi timp fisierul index.html, fisier pe care l-am facut imrpeuna mai sus.
- Pentru Tag-ul  vom adauga atributul bgcolor=”CULOARE” (unde CULOARE va fi inlocuit cu codul hexazecimal al culorii naostre.
- Astfel, in index.html, modificam  cu 
- Vom obtine rezultatul din imaginea de mai jos:
Posted Image
- Practic, am adaugat tag-ului  (de deschidere) un atribut (bgcolor=” “} care seteaza culaorea background-ului (fundalului) din site. Am ales ca schimb albul de pe fundal cu un gri aerisit, ce are codul hexazecimal #efefef . 
 Sursa:www.ro-sotw.com

Resurse Photoshop

resurse photoshop pack
resurse photoshop pack PSD
Acest Pack contine in cea mai mare parte resurse proprii RO-SOTW.COM , gandite si create special pentru voi.
Majoritatea efectelor sunt proprii si nu le veti gasi pe alte site-uri de specialitate. In perioada 2011 – 2012 acest gen de efecte a fost extrem de folosit atat pe plan national cat si international.
Rezultatul pe care-l obtineti folosind aceste resurse este unul foarte special, el bazandu-se pe lucrarea culorilor, contrastului si in special al compozitiei. La sfarsitul semnaturii, dupa folosirea texturilor de mai sus, va recomand aplicarea unor GM-uri (Gradient Map-uri) puternice. Pentru a seta culoarea GM-urilor, va recomand site-ul: Combiantii de culori.
Descarca 

Sursa:www.ro-sotw.com

Setari smudge

Introducere 

In cadrul unei semnaturi, mai ales daca alegi sa lucrezi intr-un stil ”de scoala veche“, Smudge-ul este esential. El reprezentand un pas important in crearea unei semnaturi in photoshop. 
Smudge-ul reprezinta un efect, aplicat de cele mai multe ori peste un stock/ render multiplicat/ sau peste un brush, avand ca efect amestecarea culorilor peste care a fost aplicat efectul (imaginea/ render-ul din spate), amestecarea aceea care rezulta putand lua mai multe forme, acest lucru depinzand de setarile folosite.

Elemente de baza 

Mai jos va voi prezenta cateva dintre sutele de setari pentru Smudge Tool Photoshop. Pentru a selecta unealta Smudge Tool, apasati pe litera R, sau urmariti imaginea de mai jos.
Smudge-Tool-Photoshop




Eu voi aplica diferite setari ale uneltei Smudge Tool pe un brush alb, setat pe Hardness 100% (o bulina alba).
1. Sa incercam sa folosim smudge tool, la o marime de 20 px, Hardness 100% si strenght la 50 % (urmariti imaginea de mai jos)
setare-brush-hardness

Veti aplica smudge tool folosind setarile din imaginea de mai sus, pe o imagine ( in cazul meu pe o bulina alba, pentru ca voi sa observati mai bine diferentele) din coltul stanga jos in coltul dreapta sus. (Urmariti imaginea  de mai jos)
smudge01

2. Sa incercam sa folosim smudge tool, la o marime de 20 px, Hardness 100% si strenght la 80 % (urmariti imaginea de mai jos)
strenght-80

In acest caz smudge tool-ul este mai puternic, puterea brush-ului reprezentata de acel “strenght” este marita de la 50% la 80%, iar efectele sunt vizibil schimbate, pata noastra alba fiind intinsa pe o distanta mai lunga si fara prea multe miscari din mouse. (exact ca in imaginea de mai jos)
hardness-100

3. Sa incercam sa folosim smudge tool, la o marime de 20 px, Hardness 0% si strenght la 50 % (urmariti imaginea de mai jos)
hardness0

Veti obtine un efect asemanator cu primul nostru rezultat, doar ca acea “intinzatura” lasata de noi, va fi mai fina, mai soft. Iar datorita brush-ului fin si puterii (strenght) mici, smudge-ul nostru nu este foarte puternic, iar dâra noastra este scurta. (priviti imaginea urmatoare)
hardness0smudge

4. Sa incercam sa folosim smudge tool, la o marime de 20 px, Hardness 0% si strenght la 80 % (urmariti imaginea de mai jos)
setare-brush-photoshop

In acest ultim caz, char daca brush-ul este fin, el este setat puternic (strenght= 80%), deci dâra noastra este lunga. Acest tip de smudge se foloseste in semnaturile in care BG-ul (BackGround-ul/ Fundalul) nu se vrea scos prea mult in evidenta prin detaliile lui. Acest efect este mai fin, mai sensibil, putem spune mai feminin, deci se potriveste de minune pe rendere Anime-uri de exemplu. (priviti imaginea de mai jos pentru a va da seama)
smudge-fin

Exemplu setari avansate 

Mai sus v-am prezentat setarile standard ce tin de intensitatea brush-ului (hardness 0-> 100 ) si de puterea de aplicare a smudge-ului. 
Pentru a intra in setarile avansate ale Smudge Tool-ului, apasati pe butonul evidentiat in imaginea de mai jos.
setari-avansate-smudge-tool

In fereastra ce tocmai s-a descis, puteti sa va jucati cu setarile pana descoperiti una care se potriveste stilului vostru, eu voi incerca sa va prezint una din sutele de variante posibile.
1. Conteaza foarte mult ce bursh alegeti pentru a-l modifica. Alegeti ceva ce s-ar potrivi cu stilul vostru, ceva interesant si destul de “colturos” incat sa iasa ceva interesant.
smudge011

2. La Shape Dynamics regasim unele dintre cele mai importante(puternice) setari, asa ca urmariti cu atentie imaginea de mai jos.
shape-dynamics
3. Urmariti cu atentie valorile din imaginea de mai jos pentru categoria Scattering.
scattering

4. Dupa ce veti adauga setarile de la Other Dynamics, nu uitati sa bifati duap caz si casutele de la Noise si Smoothing. (Exemplu in imaginea de mai jos)
other-Dynamics

Exemplu de aplicare 

Smudge-ul intotdeauna se va aplica dupa ce veti strange toate resursele. Pentru ca asa puteti stabili mai usor directia, intensitatea, culoarea, modelul, etc. Mereu sa va uitati la render, el reprezinta un element foarte important, render-ul reprezinta centrul lucrarii, punctul de interes, asa ca smudge-ul aplicat pe langa el nu trebuie sa-l incurce ci din contra, sa-l evidentieze intr-un fel, sa-l ajute. Folositi indiciile ce vi le ofera render-ul pentru a gandi directia smudge-ului. (La fel si pentru culoare, orientati-va dupa hainele purtate/ culoare parului/ culoarea predominanta). Urmariti imaginea de mai jos pentru va face o ideea asupra directiei.
exemple-aplicare-smudge
Pentru a alege o imagine pe care sa aplicati smudge-ul (stock), trebuie sa va orientati tot in functie de culorile aflate pe render. Sau ceva de o saturatie apropiata. Cel mai sigur ar fi sa va faceti singuri un BG pe care sa aplicati ulterior smudge-ul. Pentru a combina culorile pe care le veti aplica voi cu Brush Tool (B), puteti folosi acest site: Combinatii de culori Photoshop.
Sursa:www.ro-sotw.com

Violin-Tutorial Photoshop

Tutorial semnatura Photoshop cu Resurse

Tutorialul prezentat mai jos foloseste un stil in voga in perioada aceasta. De la efectele folosite pana la culori si contrast, totul a fost gandit bine de la inceput, pentru ca toate elementele sa se lege perfect intre ele.
Autorul acestul tutorial este Niko , care a facut acest tag special pentru RO-SOTW.COM. Nivelul tutorialului este unul mediu, dar avand in vedere ca pasii de lucru sunt explicati foarte bine, il poate intelege si un incepator.

OUTCOME:

outcome semnatura photoshop

Semnatura voastra va arata la final precum Outcome-ul prezentat mai sus. Va recomand ca dupa ce stapaniti bine efectele prezentate in tutorial , sa folositi propriile voastre resurse (render/ texturi/ etc.) si sa aduceti un outcome nou. (va astept sa postati outcome-urile voastra mai jos intr-un comentariu)
Posted Image
Acest outcome de mai sus este facut de catre AxN, un membru al comunitatii ro-sotw.com. Este unul foarte reusit si vi-l dau ca exemplu pentru viitoarele voastre lucrari.

Pasul 01:

Deschidem un document nou cu dimensiunile 428×300 pixeli. Mergeti la FILE apoi NEW si urmariti imaginea de mai jos.
document nou photoshop

In acest document nou deschis, adaugati textura de mai jos (toate resursele le veti gasi intr-o arhiva la sfarsitul tutorialului)
textura photoshop

Pentru a micsora o imaigne (textura/ render/ c4d/ etc.) in timp ce aveti imaginea selectata, folositi combinatia de taste CTRL+T, apoi puteti incepe sa trageti de colturile imaginii spre interior (pentru a o micsora) dar in acelas timp veti tine apasata tasta SHIFT, astfel nu veti deforma imainea.

Pasul 02:

Introducem C4D-ul, il duplicam (folind combinatia de taste CTRL+J), iar folosind metoda explicata mai sus (CTRL+T) il vom micosra.
c4d photoshop textura

ATENTIE
- Adaugam Solid Color Alb la c4d-ull cel mic.
- Create Clipping Mask pentru primul c4d. 
- Toate aceastea le introducem intr-un grup. (Le selectam cu CTRL sau SHIFT si apoi apasam CTRL+G pentru a le introduce intr-un grup).
color fill

Pasul 03:

Duplicam grupul (CLick dreapta pe el, apoi Duplicate Group), apoi mergem la EDIT -> Transform -> Flip Horizontal, apoi adaugam c4d-ul si sus, precum in imaginea de mai jos.
GROUP C4D photoshop



Pasul 04:

Adaugam un Gradient. Mergeti sus la Layer -> New Adjustament Layer -> Gradient Map 
gradient map

Apasati ok, pana va va aparea fereastra urmatoare, unde veti adauga dupa modelul de mai jos, culorile 0dcd8b respectiv 00141b .
Gradient Map photoshop setari


Pasul 05:

Adaugam urmatoarele c4d-uri:
c4d ps



Pasul 06:

Adaugam c4d-ul TWIST si mergem la Blending Options (Click dreapta pe layer -> blending options).
Adaugam Outer Glow (bifam) cu urmatoarele setari:
outer glow Photoshop

Rezultatul va fi asemanator cu cel de mai jos:
blending options

Pasul 07:

Adaugam Color Fill folosind culaorea:  fffc00 si dam create Clipping Mask la C4d TWIST.  Apoi adaugam Render-ul.
render photoshop


Pasul 08:

Am terminat cu integrarea c4d-urilor, acum ne vom axa pe efecte (Adjustaments).
adjustament photoshop

Pasul 09:

Cu un Brush de 1 px, adaugam linii serpuite folosind culorile : cfeb1d , 35d77e , 69bfcd  - culorile urmatoare :
codul hexazecimal culori
Apoi adugam un gradient folosind culorile din imaginea de mai jos. Tot in aceeasi imagine veti gasi si rezultatul.
Brush gradient map

Pasul 10:

Facem un layer nou, in care, folosind culorile de mai jos, vom aplica cu brush tool (hardness spre 0% ) efectele ilustrate in imaginea de mai jos:
hardness 0 - brush tool

Pasul 11:

Facem un layer nou si adaugam liniile de la arcusul viorii folosind aceleasi culori/ efecte prezentate mai sus. (vezi imaginea de mai jos)
vioara desenata


Pasul 12:

Facem un Layer nou si mergem la Image ->Apply image, apoi Filtre -> Other -> High Pass si dam OK. Apoi punem efectul pe Opacity: 55%
apply image photoshop

Pasul 13:

Pe un Layer nou, folosind un brush galben aplicam usor pe capul render-ului ( personajului ) . Apoi layer-ul il punem pe Soft Light cu Opacitatea de 58%
efect pe render

Pasul 14:

In alt Layer, cu Opaciti 33%, aduagam acelasi efect (brush galben) prin alte locuri. (urmariti imaginea de mai jos)
brush galben

Pasul 15:

selective colors Photoshop

Pasul 16:

Mergem la Layer -> New adjustament Layer -> Brightness/ Contrast , in fereastra care va aparea apasati OK, apoi urmariti setarile de mai jos.
Brightness Contrast

Rezultatul :
outcome semnatura photoshop
Va invitam ca dupa ce invatati efectele prezentate in acest tutorial, sa incercati sa va creati un outcome al vostru, folosind resursele voastre. Ii multumim lui  Niko de pe forumul RO-SOTW.COM pentru tag. 
Descarca resurse 
Sursa:www.ro-sotw.com